Όλοι στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ - ΟΤΑ αποτέλεσε άλλο ένα επεισόδιο μιας νέας κοροϊδίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο προς τους συμβασιούχους αλλά και προς όλους τους εργαζόμενους.

Κοροϊδεύει για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι “εγγυάται το Δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας στους Δήμους”.

Κοροϊδεύει, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση - με τη στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης - έχει αποφασίσει προ πολλού να παραδώσει την καθαριότητα στους ιδιώτες, αλλά και γιατί μόλις χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος δήλωσε πως “δίνουμε νέο περιθώριο χρόνου μέχρι την 10η Ιούλη στους Δημάρχους Πελοποννήσου να αποφασίσουν αν θα εγκρίνουν ή όχι την ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες”.

Κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι εισηγείται “τον απεριόριστο αριθμό προσλήψεων” αρκεί αυτές να γίνουν από τα ταμεία των Δήμων, όταν είναι γνωστό ότι σχεδόν όλοι οι Δήμοι έχουν οδηγηθεί οικονομικά «στο κόκκινο» κι όταν την ίδια στιγμή οι μνημονιακοί περιορισμοί στις προσλήψεις 1:4 είναι σε ισχύ.

Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός πρότεινε στην ΠΟΕ - ΟΤΑ 10.000 απολύσεις αφού και από αυτές τις κατ’ ευφημισμό 2.500 προσλήψεις είναι αβέβαιο αν καλυφθούν από τους τωρινούς συμβασιούχους. Όσο για τα περί αυξημένης μοριοδότησης και την άρση του περιορισμού λόγω ηλικίας αυτή είναι επί της ουσίας χωρίς αντίκρισμα και το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και κυρίως στον Ευαγγελισμό.

Η τροπολογία της κυβέρνησης και οι πρωθυπουργικές “δεσμεύσεις” δεν είναι σχέδιο παραμονής των συμβασιούχων στις δουλειές τους, αλλά σχέδιο απολύσεων.

Η ευθύνη είναι στην κυβέρνηση όχι μόνο γιατί τα σκουπίδια είναι στους δρόμους, όχι μόνο γιατί απολύει αυτούς που καθαρίζουν τις πόλεις, αλλά και γιατί μαζί με δημάρχους, εισαγγελείς προωθεί σχέδια καταστολής των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε!

Όλοι και όλες για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων την Πέμπτη 29 Ιούνη.

Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά και όχι απολύσεις αλά ΣΥΡΙΖΑ