Τους μισθούς πείνας του ιδιωτικού τομέα ετοιμάζει να επεκτείνει η κυβέρνηση και στο δημόσιο

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Υπαλλήλων στους τομείς Βιομηχανίας και Ενέργειας

Αποκαλυπτική για τις πολιτικές επιλογές και τις στοχεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας Θ. Τζάγκρη κατά την συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Σωματείου μας (Σύλλογος Υπαλλήλων τέως Υπουργείου Βιομηχανίας) στις 8/10/15. Αποκαλυπτική σε όσους είχαν αυταπάτες και ελπίδες ότι μπορεί να υπάρχει «αριστερό πρόσημο» διακυβέρνησης χωρίς σύγκρουση με την πλουτοκρατία, τα θεσμικά της όργανα και το πολιτικό της προσωπικό.

Και μπορεί να παρέπεμψε το ασφαλιστικό και τα μισθολογικά μας στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης όμως δεν «μάσησε τα λόγια της»…

 «Παίρνοντας φόρα» από το εκλογικό αποτέλεσμα μίλησε για Οργανογράμματα των Δημοσίων Υπηρεσιών, που θα συρρικνωθούν εκ νέου (όχι όμως είπε της κουτσουρεμένης ΓΓΒ !!) και για νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για να μπορέσει ο δημόσιος τομέας να είναι ανταγωνιστικός του ιδιωτικού πρέπει ο μισθός του δημόσιου υπάλληλου να πέσει στα επίπεδα (πείνας) του ιδιωτικού τομέα. Εύχεται βέβαια να το αποφύγουμε !!!

Κατά άλλα εκτός από τις γενικολογίες και τα ευχολόγια μας κάλεσε να συνδράμουμε στην ανάπτυξη της καπιταλιστικής μεταποίησης, ζητώντας μας να ενστερνιστούμε τους σκοπούς και το όραμα της Ε.Ε. και την προοπτική που δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους!!!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε «οι μάσκες έπεσαν». Το παραμύθι των «ισοδυνάμων» και της «διαπραγμάτευσης» ρίχνει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Μην περιμένεις να ισοπεδώσουν κι άλλο τη ζωή σου, για να αντιδράσεις.

Μην αποδέχεσαι τις φρούδες ελπίδες που μοιράζουν, ότι με την καπιταλιστική ανάκαμψη θα επανέλθουν μισθοί και δικαιώματα. Σου κρύβουν σκόπιμα ότι προϋπόθεση της όποιας ανάκαμψης είναι οι χαμηλοί μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις, η αφαίρεση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, το παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, οι ευρωενωσιακής έμπνευσης εργασιακές σχέσεις δουλείας (voucher, πεντάμηνα κλπ), οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, η φοροληστεία του λαού για να έχουν κίνητρα και επιδοτήσεις στους βιομηχάνους.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

Τα συλλαλητήρια, που έχουμε μπροστά μας (16 & 22 Οκτώβρη κ.α.) και η απεργία

στις 12 Νοέμβρη μπορούν και πρέπει να είναι μαζικά, αγωνιστικά,

για να δώσουμε απάντηση στα βάρβαρα μέτρα.

                                                                                                   Αθήνα 12-10-15