Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση και τις διαθεσιμότητες - απολύσεις πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιούνη στην Ομόνοια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο. Το σύνθημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους βρέθηκε στα πανό του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αττικής, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ενώ το σύνθημα «όχι σε όλες τις απολύσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις» ακούστηκε πολλές φορές στην πορεία που ακολούθησε.

Η πορεία κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα και κατέληξε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι καθαρίστριες. Αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ με επικεφαλήςτον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος της Ε.Γ του Μετώπου, μετέφερε στις εργαζόμενες τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα τους.

Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους στην Ομόνοια μίλησε ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ.

Εξέφρασε τη συμπαράσταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και την ανάγκη να επαναπροσληφθούν άμεσα, όπως προβλέπει και η δικαστική απόφαση που τις δικαιώνει.

Λιγότερο κράτος, περισσότερες απολύσεις, εξασφάλιση πεδίων κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις, αυτός είναι ο λόγος που οι καθαρίστριες αντιμετωπίζουν την απόλυση, ανέφερε. Ίδιος είναι ο στόχος της αξιολόγησης σε όλο το δημόσιο.

Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει 11.000 απολύσεις το 2014 και υπογράμμισε πως η αξιολόγηση είναι το εργαλείο που οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Κάλεσε σε αγώνα για να μην περάσει το έκτρωμα της αξιολόγησης, σε κάθε χώρο δουλειάς, με Συνελεύσεις και αποφάσεις σωματείων ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και με αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών. Επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για πλατύ άνοιγμα στους δημότες, τους ασθενείς στα νοσοκομεία, στους γονείς στα σχολεία και στην οικοδόμηση ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων στο δημόσιο με όλο το λαό, ενάντια στην αξιολόγηση και τις συνέπειες της.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο με ανακοίνωση τους καλούν σε αγώνα για να εμποδιστούν τα μέτρα σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων, για να μη γίνουν αποδεκτές οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ