Προμετωπίδα του αγώνα η κάλυψη των απωλειών και η επαναφορά του καθεστώτος των ΣΣΕ

Ημερίδα με θέμα «Η πάλη του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των απωλειών και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές» πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιούνη.

Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της διεκδίκησης από το εργατικό κίνημα της αποκατάστασης συγκροτημένων δικαιωμάτων, για τους όρους δουλειάς, ήταν και παραμένει ένα μεγάλο μέτωπο ταξικής αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν τόνισε στην εισήγησή του ο Γιάννης Τασιούλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. (Διαβάστε παρακάτω όλη την ομιλία)

«Η οργάνωση της πάλης για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και μεροκάματα, για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο και ειδικά η επαναφορά του καθεστώτος των ΣΣΕ παραμένει στην προμετωπίδα του αγώνα μας, γιατί συνδέεται με όλους τους όρους ζωής και δουλειάς των εργαζομένων, γιατί επιδρά στο σήμερα και το αύριο. Συνδέεται με διάφορες κοινωνικές παροχές, επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, τις συντάξεις», υπογράμμισε ο Γ. Τασιούλας προσθέτοντας ότι «είναι επείγουσα ανάγκη η οργάνωση της πάλης». 

Αμέσως μετά την εισήγηση ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις για ζητήματα όπως η ανεργία, οι ανατροπές στους μισθούς και τα δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, οι Ενώσεις Προσώπων και ο ρόλος τους στην υπονόμευση των Συλλογικών Συμβάσεων, ο ρόλος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, η διεθνής πείρα γύρω από τις αντεργατικές ανατροπές, οι συνέπειες στις γυναίκες και στη νεολαία, με έμφαση στους νέους που κάνουν μαθητεία.
 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΣΕ