Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας: Δελτίο Τύπου για την έκτακτη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Στα πλαίσια της σημερινής έκτακτης κινητοποίησης της ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων στη δημόσια υγεία και πρόνοια ενάντια στο νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.

Οι δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ καταθέσαμε υπόμνημα με την κριτική μας στο νέο μισθολόγιο και τις απαιτήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια (περίπου 6 μισθοί το χρόνο), διεκδικούμε την αναπλήρωσή τους και πάνω εκεί αυξήσεις. Ότι δεν ανεχόμαστε να δίνει η κυβέρνηση πακέτα δις ευρώ και νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες, ενώ για τους ασθενείς, τα νοσοκομεία, τις υγειονομικές μονάδες και τους υγειονομικούς που «φτύνουν αίμα» να εξασφαλίζει φτώχεια και μιζέρια. Δεν δεχόμαστε τις περικοπές του ανθυγιεινού επιδόματος.

Είναι προκλητικές οι αυξήσεις στους ήδη «παχουλούς» μισθούς των επιτελείων της κυβέρνησης, διευθυντικών και διοικητικών στελεχών την ίδια ώρα που συνάδελφοί μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα! Από το σύνολο των ζητημάτων, η μόνη δέσμευση που είχαμε είναι ότι παραμένει το επίδομα προϊσταμένων των τμημάτων της Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας στα 250 ευρώ.

Τέλος, επειδή πολλάκις ο κος Πολάκης έχει αναφερθεί στη δουλειά που ρίχνει η κυβέρνηση, απαντήσαμε για άλλη μια φορά ότι δουλεύει για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ εμείς οι υγειονομικοί δουλεύουμε νύχτα- μέρα με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό, μηχανήματα για να γιατρέψουμε τους ασθενείς μας.

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο!

ΟΧΙ κι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Όλοι στο στον αγώνα, όλοι στο δρόμο

για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Αθήνα 15/12/2015