Καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων Δήμου Περάματος

Η Δημοτική Αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη πόλη μας, μπορεί να μην κάνει ανακύκλωση υλικών πρωτοστατεί όμως οτην «ανακύκλωση ανθρώπων»!!!

Απολύει με απόφαση της (συνεδρίαση Δ.Σ Τετάρτη 27/5/15 ) τις 20 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου μας στο όνομα των ανέργων της Πόλης!!!

Δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό - γνωστή βρώμικη πρακτική- προκειμένου να δικαιολογήσει την πλέον μέχρι σήμερα αντεργατική της απόφαση να στείλει στην ανεργία 20 εργαζόμενες των 200-300 ειιρώ που εργάζονται αττό 14 χρόνια έως 1-2 χρόνια.

Να θυμίσουμε σιην Δημοτική Αρχή ότι οι άνεργοι οτη πόλη μας είναι πολύ περισσότεροι απά 20!!!, οι ανάγκες και τα όνειρα τους δεν χωράνε στά 200-300 ευρώ όσο και αν για αυτό προσπαθούν να τους πείσουν. Πολύ περισσότερο δεν είναι «ανθρωποφάγοι» Δεν επιθυμούν ούτε επιδιώκουν να κλείσουν το σπίτι του διπλανού τους, να πάρουν "την μπουκιά - ψίχουλο" του συμπολίτη τους.

Εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μαζί με τα συνδικάτα, τις Εττιτροπές ανέργων παλεύουμε για:

  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους στο ύψος του κατώτατου μισθού για όσο καιρό είναι άνεργοι
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη δική τους και των οικογενειών τους
  • Δωρεάν πρόσβαοη στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Απαλλαγή από φόρους και δημοτικά τέλη, λογ/μους ΔΕΚΟ για όσο καιρό είναι άνεργοι.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Όσον αφορά αυτούς που θέλουν να το παίξουν τιυητές των ανέργων, να τους υπενθυμίσουμε ποια κόμματα (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.- ο τότε ΣΥΝ) πριν από 15-20 χρόνια ψήφιοαν τη συμφωνία ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ που γενίκευσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Σήμερα προκειμένου να μην τα χαλάσουν με τους «Ευρωπαϊκούς θεσμούς», να μην παρεκκλίνουν από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραπέρα χτύπημα της σταθερής δουλειάς, μετατρέπουν (δεύτερη διευκρινιστική εγκύκλιος) τους συναδέλφους που ερνάζονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε «ιδιώτες με ατομικές συμβάσεις έργου »!!!

Συνάδελφοι-συναδέλφισαες

Παρά την αρνητική αυτή εξίλιξη δηλώνουμε ότι μαζί μι τις 20 συναδέλφισσες θα παλέψουμε να ακυρωθεί στην πράξη αυτή ή απόφαση, να συνεχίσουν να δουλεύουν μι πλήρη δικαιώματα, καθώς επίσης και να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Παράλληλα διεκδικούμε όλες τις αναγκαίες επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να ειναι ασφαλή για την υγεία τους.