ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Το Δ.Σ. του Σ.Υ.Π.Α. στη χτεσινή του (29-6-2016) συνεδρίαση προχώρησε στην συμπλήρωση των κενών θέσεων του προεδρείου, που είχαν απομείνει από την 16-12-15, πλην αυτής του Α’ Αντιπροέδρου, για την οποία δεν τέθηκε υποψηφιότητα από κανένα μέλος του Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση αυτή αποτυπώθηκαν ανάγλυφα οι προθέσεις και η στάση της κάθε παράταξης, καθώς και φάνηκαν πόσο κροκοδείλια ήταν τα δάκρυα κάποιων παρατάξεων για την καθυστέρηση συγκρότησης του προεδρείου 7 μήνες από τις εκλογές. Αποκαλύφθηκε πλήρως το προσχηματικό τους ενδιαφέρον για τη συγκρότηση του προεδρείου.

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΣΚΕ) στην αρχική του τοποθέτηση, «αναθεώρησε» την άρνηση που είχε η παράταξή του να συμμετέχει με διακριτή θέση στο Προεδρείο, και δήλωσε ότι θα διεκδικούσε πλέον δύο θέσεις, αυτές του Α’ Αντιπροέδρου και του Γραμματέα. Παρόλα αυτά όταν ήρθε η ώρα να υποβληθούν υποψηφιότητες για κάθε μία θέση χωριστά, η ΠΑΣΚΕ δεν υπέβαλε καμία υποψηφιότητα!!!!!

Η παράταξη της «Αριστερής Συνεργασίας» (ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να διεκδικήσει κάποια διακριτή θέση στο προεδρείο, αλλά ούτε και αρνείται να αναλάβει κάποια θέση αν χρειαστεί… Όμως ούτε η συγκεκριμένη παράταξη έθεσε υποψηφιότητα κατά τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων. Προκάλεσε δε ιδιαίτερη εντύπωση η επίθεση που έκανε στις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, ότι δήθεν δεν έχουν δηλώσει τις προθέσεις τους και τη θέση τους για το προεδρείο!

Συνάδελφοι, η θέση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ από την αρχή παρέμεινε η ίδια και ξεκάθαρη: Αντιπροσωπευτικό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη θέση που τους αναλογεί, με βάση τη δύναμη που έλαβαν στις εκλογές. Και για αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση δεν βάλαμε βέτο για καμία θέση και ψηφίσαμε υπέρ για κάθε υποψηφιότητα, που τέθηκε σε κάθε θέση. Με βάση αυτή τη θέση μας αναλάβαμε το αξίωμα του Προέδρου και σ’ αυτή την κατεύθυνση επιμείναμε 7 μήνες τώρα, έτσι ώστε να προκύψει ένα λειτουργικό προεδρείο και να καλύπτονται οι ανάγκες του Συλλόγου. Παράλληλα δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να λειτουργεί ο Σύλλογος κανονικά και να μη φαίνονται τα κενά από την μέχρι τώρα έλλειψη συγκροτημένου προεδρείου.

Στην αντίθετη κατεύθυνση όλους αυτούς τους μήνες, οι παρατάξεις της «Αγωνιστικής» και της «Αριστερής Συνεργασίας» (ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) - ως συγκοινωνούντα δοχεία που είναι και στον πολιτικό βίο - έκαναν ότι μπορούσαν για να βάζουν τρικλοποδιές στη προσπάθεια να λειτουργήσει ο Σύλλογος, καθώς καθυστερούσαν εσκεμμένα ή και αρνούνταν να συμμετέχουν στο προεδρείο, ζητούσαν δήθεν χρόνο να συνομιλήσουν με τις υπόλοιπες παρατάξεις για να καθορίσουν τη στάση τους, αρνούνταν να υπογράψουν τα πρακτικά ανάληψης χρημάτων από την τράπεζα για να καλυφτούν πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες, δεν απαντούσαν στα mail με τα σχέδια των ανακοινώσεων, δεν έκαναν το παραμικρό για να υλοποιηθούν οι δράσεις του Συλλόγου κ.α.

Τελικά το προεδρείο του Δ.Σ. μετά και την χθεσινή συμπληρωματική εκλογική διαδικασία, όπου οι παρατάξεις της «Αγωνιστικής» και της «Αριστερής Συνεργασίας» ψήφισαν λευκό, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Πανουτσάκου Βέτα (ΠΑΜΕ), Β΄Αντιπρόεδρος: Κοντούδης Κυριάκος (ΣΥΜΦΩΝΙΑ), Γραμματέας: Ζαβερδινός Άλκης (ανεξάρτητος), Ταμίας: Καζάκος Βαγγέλης (ΠΑΜΕ), Αναπληρωτής Γραμματέας: Ιωακειμίδου Νικολέτα (ΠΡΩΤΑΣΥ), Αναπληρωτής Ταμίας: Μούσιου Αντωνία (ΣΥΜΦΩΝΙΑ), Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Στεβή Ειρήνη (ανεξάρτητη) και είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί στο πλευρό των συναδέλφων για τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα της ζωής μας.

30-6-2016

Συννημένα Αρχεία: