ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Όταν η αντεργατική πολιτική συναντάει την αλαζονεία της εξουσίας

Αρνητική η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα για συνέχιση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΑΠΕ), σχετικά με το αίτημα για συνέχιση καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε μια «επεισοδιακή» συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2015.

Με μια αλαζονική συμπεριφορά, αποκαλώντας μας συνεχώς «παιδιά» και λέγοντας ότι «εγώ έχω δώσει τους μεγαλύτερους κοινωνικούς αγώνες»!!! προσπάθησε να μας πείσει ότι το ζήτημα είναι απλώς τεχνικό και δεν πρέπει να ανησυχούμε για την μισθοδοσία μας, που θα μεταφερθεί στους ΚΑΠ. Το χαρακτήρισε ως «εκκρεμότητα» του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, «που πρέπει να τακτοποιηθεί»!! κρύβοντας ότι οι ΚΑΠ, σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (που κάποτε «διαφωνούσαν») είναι συνδεδεμένοι με το Φόρο Εισοδήματος και το ΦΠΑ και κατανέμονται με διάφορα κριτήρια, όχι όμως με τον αριθμό των εργαζομένων και τις υπαρκτές λαϊκές ανάγκες, που έχει η κάθε Περιφέρεια.

Μίλησε για «διασφάλιση» της μισθοδοσίας μας, την ώρα που όλοι ξέρουν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν «διασφάλισαν» τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και τις συντάξεις!!!, όπως δεν «διασφάλισαν» τα αποθεματικά των ΟΤΑ κ.α., πως τα οδήγησαν δια μέσου της Τράπεζας της Ελλάδας στους «δανειστές», για την πληρωμή ενός χρέους που δεν είναι του λαού, πως τα «χάρισαν» στους καπιταλιστές.

Έκανε πως δεν ήξερε όταν του είπαμε για τις τεράστιες περικοπές των ΚΑΠ των ΟΤΑ (πάνω από 60%), που έχουν γίνει τα τελευταία 6 χρόνια, έκανε πως δεν άκουγε για τους «παρακρατηθέντες» πόρους των ΟΤΑ των προηγούμενων δεκαετιών, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά οι εργαζόμενοι των Δήμων, που πληρώνονται από τους ΚΑΠ, με τις καθυστερήσεις στη μισθοδοσία τους (πχ Φυλή, Περιστέρι, Πέραμα), με τη μη απόδοση φόρων, εισφορών και δανείων τους (πχ Πέραμα), με τη μη πληρωμή άλλων αποδοχών, όπως π.χ με την μη πληρωμή της εκλογικής αποζημίωσης των εργαζομένων, που την συμψηφίσανε με χρέη των Δήμων στο δημόσιο!!!

Προσπέρασε την θέση μας ότι δεν θέλουμε οι μισθοί μας να συνδέονται με την ανταποδοτικότητα και αναμάσησε τα περί «αποκέντρωσης», κρύβοντας ότι όταν το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων του Ευρωμονόδρομου και των «θεσμών» μιλάει για «αποκέντρωση» εννοεί αποκέντρωση των ιδιωτικοποιήσεων, των εργολαβιών, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της φορομπηξίας και της ανταποδοτικότητας. Είχε το θράσος να μας πει προκειμένου να μας πείσει να περιορίσουμε τα αιτήματά μας, ότι η κόρη του δουλεύει για 600 €!!! για να πάρει από εμάς την απάντηση, που του άξιζε : η κυβέρνησή σου έχει την ευθύνη που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου…

«Σκέφτομαι να ζητήσω παράταση για ένα χρόνο, για τεχνικούς λόγους, αν μου το επιτρέψουν οι θεσμοί» είπε !!! και ταυτόχρονα μας ζήτησε (δια στόματος γ.γ.) συμφωνητικό υπακοής !!! ότι δηλαδή του χρόνου δεν θα του ζητήσουμε και πάλι νέα παράταση!!!.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, παρ’ ότι κάποια μέλη του Δ.Σ. «έσκυψαν το κεφάλι» και «τσίμπησαν», του απάντησαν ότι οι εργαζόμενοι είναι απέναντι στο συμβόλαιο υποταγής στην τρόικα και τους επιχειρηματικούς ομίλους που έχει κάνει ο ίδιος και η κυβέρνησή του και ότι στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη θα πάρουν την απάντηση, που τους αξίζει και για το ζήτημα της μισθοδοσίας μας και για την Κοινωνική Ασφάλιση και για τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις κλπ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ – ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ