Δυνάμεις του Π.ΑΜΕ στο Δημόσιο: Ε. Ε. ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε απεργία για το νέο μισθολόγιο

Η κυβέρνηση μαζί με τη δόση των δεύτερων προαπαιτούμενων φέρνει και το «νέο μισθολόγιο»   των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα παραπέρα μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων.

  • Μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπεται η μείωση των μισθολογικών δαπανών κατά 18.3 εκατ. ευρώ.
  • Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους».
  • Με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 χρόνια αντί για 2 που ήταν μέχρι τώρα, για τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών.
  • Η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το νέο Ασφαλιστικό, η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων (6,67%) για παροχές Υγείας - Ασφάλιση, η κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων (επίδομα 150 ευρώ) επίσης θα οδηγήσει απευθείας σε ονομαστική μείωση των μισθών.

Στην Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 8 Δεκέμβρη οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ πρότειναν 24ωρη απεργία την ημέρα που θα έρθουν τα προαπαιτούμενα και το νέο μισθολόγιο για ψήφιση στη Βουλή. Η πλειοψηφία της Ε.Ε., αρνήθηκε την απεργιακή κινητοποίηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχε και ανάλογη απόφαση από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους  στο δημόσιο τομέα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις σε κάθε τόπο δουλειάς , αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις να κλιμακώσουν τη πάλη τους, να αποτρέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος τους.

Αθήνα, 8 Δεκέμβρη 2015