Διεκδικεί τη συμμετοχή παιδιών των υπαλλήλων των Περιφερειών σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Τη συμμετοχή των παιδιών των υπαλλήλων των περιφερειών σε παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με προγράμματα ΕΣΠΑ διεκδικεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ).

Η ΟΣΥΑΠΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Όπως γνωρίζετε στα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ για τη συμμετοχή παιδιού σε ιδιωτικό και δημόσιο βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό μπορούν να συμμετέχουν σχεδόν όλοι εκτός από τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Γνωρίζετε επίσης ότι είναι ελάχιστες οι δημόσιες υπηρεσίες που διαθέτουν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά των υπαλλήλων, όπως η Βουλή και κάποια υπουργεία, παρά το γεγονός ότι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις θέλουν να εμφανίζονται ως "προστάτες" της μητρότητας..

Οι υπάλληλοι των Περιφερειών, αν και έχουν τεράστιες μισθολογικές απώλειες, δεν εμπίπτουν ούτε στα "ειδικά κριτήρια" που εντάσσονται οι δημοτικοί υπάλληλοι ώστε να μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς του δήμου της περιοχής τους.

Παρ’ όλα αυτά συνεχίζεται η εξαίρεση για τις μητέρες μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους (επομένως και για τις μητέρες υπαλλήλους των Περιφερειών) για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ για ιδιωτικούς και δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανεξάρτητα μάλιστα άλλων κριτηρίων π.χ. οικονομικών.

Ζητάμε ενόψει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εκδώσετε για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, να καταργήσετε την εξαίρεση αυτή και να δώσετε τη δυνατότητα  να συμπεριληφθούν και τα παιδιά των υπαλλήλων των Περιφερειών στα Προγράμματα αυτά».