ΔΑΣ: 1η ημέρα 36ου Συνεδρίου ΑΔΕΔΥ

Ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 28 Νοέμβρη 2016 οι εργασίες του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Από την πρώτη ημέρα δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις και οι κωλυσιεργίες από την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για να κρυφτεί επί της ουσίας η προσπάθεια νοθείας και αλλοίωσης των συσχετισμών, όπως έγινε και στο προηγούμενο 35ο Συνέδριο.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ από το βήμα του Συνεδρίου με συγκεκριμένα παραδείγματα κατήγγειλαν αυτές τις προσπάθειες νοθείας. Όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Πολιτισμού όπου νομιμοποιήθηκαν αντιπρόσωποι χωρίς πρακτικά αρχαιρεσιών, ενώ σημειώθηκαν εκατοντάδες διπλοψηφίες. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να έχουν αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων! Κατήγγειλαν τις διαδικασίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου όχι 1, ούτε 2, αλλά 229 μέλη ψήφισαν με επιστολική ψήφο, πράγμα που αντιβαίνει ακόμα και το ν. 1264/82.

Παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός νομιμοποίησαν αντιπροσώπους από Ομοσπονδίες που ακολουθούν πρωτοφανείς διαδικασίες όπως για παράδειγμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που διπλοψηφίζουν και σε “διπλανά” σωματεία του νομού ή της περιφέρειας ή στην Ομοσπονδία ΠΟΣΕ – ΥΠΕΧΩΔΕ που έχουν μέλη τους σωματεία με εργαζόμενους που ανήκουν εκτός από αυτό το Υπουργείο και σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ κάλεσαν τους αντιπροσώπους του 36ου Συνεδρίου να μη δεχθούν να επικυρώσουν αυτές τις σκοπιμότητες και τις νοθείες. Να μη δεχθούν να αλλοιώνονται οι συσχετισμοί έτσι όπως εκφράστηκαν οι εργαζόμενοι στα πρωτοβάθμια σωματεία, να βάλουν ένα τέρμα στη, για χρόνια, παραγωγή νόθων αντιπροσώπων.

Η πρώτη ημέρα συνεχίστηκε με τη συζήτηση για αλλαγές στο καταστατικό της ΑΔΕΔΥ.