Αγωνιστική απάντηση στην αντιδραστική αξιολόγηση (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν εργαζόμενοι από κλάδους του Δημοσίου, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας σήμερα, από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και εργαζόμενοι από άλλους χώρους, ενώ στην κινητοποίηση καλούσε και το ΠΑΜΕ.

Με συνθήματα όπως «Όχι σε όλες τις απολύσεις, στους λαϊκούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις», «Αυτή η αξιολόγηση φέρνει απολύσεις, οργάνωση και αγώνας να τις εμποδίσεις» και «Υπάλληλοι σκυφτοί, κλειστές υπηρεσίες αυτή είναι η αξιολόγηση για τις εταιρείες» εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αντιδραστική αξιολόγηση.

Νωρίτερα, χαιρετισμό στη συγκέντρωση στην Ομόνοια απηύθυνε ο Γαβριήλ Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, ο οποίος αναφερόμενος στην αξιολόγηση και στην τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα σημείωσε ότι σκοπός τους είναι όσοι υπάλληλοι στο Δημόσιο αντιστέκονται στις αντιλαϊκές πολιτικές «να πειθαναγκαστούν και να υποταχθούν στα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων ομίλων και την πολιτική του κεφαλαίου». (Δείτε εδώ το video).

Μιλώντας ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, τόνισε πως «με την τροπολογία Γεροβασίλη που συζητιέται σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει ό,τι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σήμερα προωθούν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, φέρνουν νέα αντιλαϊκά μέτρα (...) μέρος αυτής της επίθεσης είναι και ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η τροπολογία Γεροβασίλη». Ο Σπ. Κωνσταντάς κάλεσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους σε κοινό αγώνα «για να μην περάσει η αντιλαϊκή αξιολόγηση. Όπως ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και την τροπολογία Γεροβασίλη. Από τη μαζικότητα και την οργάνωση της πάλης θα κριθεί και το αποτέλεσμα. Καμία αυταπάτη ότι σε τούτο το σύστημα και στο πλαίσιο της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή αξιολόγηση».

Ο Σπ. Κωνσταντάς χαρακτήρισε επικίνδυνες τις συνδικαλιστικές ηγεσίες όπως της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ που είχαν κάνει πρόταση για να αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι με βάση τη στοχοθεσία, πρόταση την οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση, όπως την ηγεσία της ΟΛΜΕ που μέχρι και τώρα στηρίζει το νόμο για την αξιολόγηση, προσθέτοντας πως «όσο πιο γρήγορα απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τόσο καλύτερα».

Κάλεσε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους σε οργάνωση του αγώνα για «να μην περάσει ούτε η τρίτη αξιολόγηση, ούτε η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Δεν περιμένουμε τη δημοσίευση της τροπολογίας Γεροβασίλη στο ΦΕΚ της Κυβέρνησης. Συνεχίζουμε τον αγώνα. Από αύριο το πρωί συσκέψεις, περιοδείες, ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και αποφάσεις των εργαζομένων για οργάνωση της πάλης. Να γίνουν τα Σωματεία κέντρο οργάνωσης του αγώνα».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ